Zambeste pdf

Despre carte:

Smile are toate caracteristicile pentru care Roddy Doyle a devenit faimos: dialogul tăios, umorul, evocarea superbă a copilăriei – dar acesta este un roman diferit de orice alt roman scris de el până acum. Când veți termina ultima pagină, veți fi fost provocat să reevaluați tot ceea ce credeți că vă amintiți atât de clar.

Abia mutat într-un apartament nou, singur pentru prima dată după mulți ani, Victor Forde merge în fiecare seară la Donnelly’s pub pentru o halbă, una lentă. Într-o seară, băutura lui este întreruptă. Un bărbat în pantaloni scurți și tricou roz îi aduce halba și se așează. Pare să știe numele lui Victor și să și-l amintească de la școală. Spune că îl cheamă Fitzpatrick.

Lui Victor îi displace la prima vedere, îi displace și amintirile pe care Fitzpatrick le trezește despre cei cinci ani în care a fost învățat de Frații Creștini. El îi stârnește și alte amintiri – despre Rachel, frumoasa lui soție care a devenit o celebritate, și despre micul drept la celebritate al lui Victor, ca om care spune lucruri nespuse la radio. Dar amintirile legate de școală și de un anumit frate sunt cele pe care nu le poate controla și care amenință în cele din urmă să îi distrugă sănătatea mintală.

Informație:

Autor: Roddy Doyle
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 7
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 264
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-648-3
Cod de bare: 9786067796483

Your email address will not be published.