Wuhan. Jurnal dintr-un oras in carantina pdf

Despre carte:

DIN PARTEA UNUIA DINTRE CEI MAI APRECIAȚI ȘI DECORAȚI SCRIITORI CHINEZI, VINE O PUTERNICĂ RELATARE LA PERSOANA ÎNTÂI A VIEȚII DIN WUHAN ÎN TIMPUL EPIDEMIEI DE COVID 19.

Pe 25 ianuarie 2020, după ce guvernul central a impus o izolare în Wuhan, aclamatul scriitor chinez Fang Fang a început să publice pe internet un jurnal. În zilele și săptămânile care au urmat, postările nocturne ale lui Fang Fang Fang au dat glas temerilor, frustrărilor, furiei și speranței misiunilor concetățenilor săi, reflectând asupra impactului psihologic al izolării forțate, asupra rolului internetului atât ca linie de salvare a comunității, cât și ca sursă de dezinformare și, cel mai tragic, asupra vieților vecinilor și prietenilor răpuși de virusul mortal.

O relatare fascinantă a evenimentelor pe măsură ce se desfășoară, WUHAN DIARY surprinde provocările vieții de zi cu zi, precum și stările de spirit și emoțiile schimbătoare ale carantinei fără informații de încredere. Fang Fang își găsește alinarea în micul confort domestic și este inspirată de curajul prietenilor, al profesioniștilor din domeniul sănătății și al voluntarilor, precum și de rezistența și perseverența celor nouă milioane de locuitori din Wuhan. Dar, revendicând datoria scriitoarei de a consemna, ea se pronunță și împotriva nedreptății sociale, a abuzului de putere și a altor probleme care au împiedicat răspunsul la epidemie și se implică în controverse online din această cauză.

Pe măsură ce Fang Fang documentează în timp real începutul crizei globale de sănătate, putem identifica tipare și greșeli pe care multe dintre țările care se confruntă cu noul coronavirus le-au repetat ulterior. Ea ne reamintește că, în fața noului virus, situația dificilă a cetățenilor din Wuhan este, de asemenea, cea a cetățenilor de pretutindeni. După cum scrie Fang Fang: Virusul este inamicul comun al omenirii; aceasta este o lecție pentru întreaga umanitate. Singurul mod în care putem învinge acest virus și ne putem elibera din ghearele sale este ca toți membrii omenirii să lucreze împreună.

Îmbinând intimul și epicul, profunzimea și cotidianul, WUHAN DIARY este o înregistrare remarcabilă a unei perioade extraordinare.

Informație:

Autor: Fang Fang
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 376
Format: 130 x 200
ISBN: 9789734682621
Cod de bare: 9789734682621

Your email address will not be published.