Waffen-SS. Armata lui Hitler in razboi pdf

Despre carte:

De la un istoric premiat și bestseller, prima istorie militară cuprinzătoare în peste cincizeci de ani a faimoasei și infamei armate personale a lui Hitler: Waffen-SS.

Waffen-SS a fost una dintre cele mai temute organizații de luptă din secolul XX. Formată inițial ca o echipă de protecție pentru Adolf Hitler, a devenit aripa militară a SS-ului lui Heinrich Himmler și o parte esențială a statului nazist, cu aproape 900.000 de oameni care au trecut prin rândurile sale. Waffen-SS a jucat un rol crucial în promovarea obiectivelor celui de-al Treilea Reich, care a făcut din soldații săi agenții politici ai lui Hitler. Pe parcursul scurtei sale istorii, diviziile militare de elită ale Waffen-SS au dobândit o reputație de excelență, însă faimosul lor palmares de succes pe câmpul de luptă a fost egalat de atrocitățile repetate și infame comise atât împotriva soldaților, cât și a civililor.

Waffen-SS este prima istorie militară definitivă în volum unic a Waffen-SS din ultimii peste cincizeci de ani. Luând în considerare acțiunile personalităților sale de frunte, printre care Himmler, Sepp Dietrich și Otto Skorzeny, și analizând pregătirea sa de specialitate și perspectiva ideologică, eminentul istoric Adrian Gilbert face o cronică a bătăliilor și campaniilor care au adus Waffen-SS atât faima, cât și infamia.

Informație:

Autor: Adrian Gilbert
Editura: RAO
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 8
Tip coperta: Cartonata
Numar de pagini: 562
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-006-406-0
Cod de bare: 9786060064060

Your email address will not be published.