Voluntarul. Povestea adevarata a eroului din rezistenta care s-a infiltrat la Auschwitz pdf

Despre carte:

Cum poți continua să lupți în fața unei orori inimaginabile?

Aceasta este povestea nespusă a unuia dintre cei mai mari eroi ai celui de-al Doilea Război Mondial.

În vara anului 1940, după ocuparea Poloniei de către naziști, un agent clandestin pe nume Witold Pilecki a acceptat misiunea de a descoperi soarta a mii de oameni care erau încarcerați într-un nou lagăr de concentrare de la granița cu Reich-ul.

Misiunea sa era să raporteze crimele naziste și să formeze o armată secretă pentru a organiza o revoltă. Numele centrului de detenție – Auschwitz.

Abia după ce a ajuns în lagăr a început să descopere planurile terifiante ale naziștilor. În următorii doi ani și jumătate, Witold a creat o armată clandestină care a adus în Occident dovezi ale atrocităților naziste, culminând cu uciderea în masă a peste un milion de evrei. Rapoartele sale din lagăr aveau să influențeze răspunsul aliaților la Holocaust, însă povestea sa a fost aproape uitată timp de zeci de ani.

Aceasta este prima relatare majoră a călătoriei sale uimitoare, care se bazează pe documente de familie exclusive și pe dosare recent declasificate, precum și pe relatări inedite ale luptătorilor din lagăr, pentru a arăta cum a salvat sute de mii de vieți.

Rezultatul este o poveste captivantă despre rezistență și eroism în cele mai îngrozitoare circumstanțe și despre încercarea unui om de a schimba cursul istoriei.

Informație:

Autor: Jack Fairweather
Editura: Litera
Colectie: Kronika
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 544
Format: 137 x 200
ISBN: 978-606-33-6621-5
Cod de bare: 9786063366215

Your email address will not be published.