Vara pdf

Despre carte:

Marele final al magistralei și intens-personale serii despre cele patru anotimpuri a lui Karl Ove Knausgaard, ilustrată cu picturi ale marelui artist german Anselm Kiefer

2 iunie–Este complet întuneric afară acum. Mai sunt douăzeci și trei de minute până la miezul nopții și ați dormit deja patru ore. Ce vei visa la noapte, nimeni nu va ști niciodată. Chiar dacă ți-ai aminti când te vei trezi, nu ai avea un limbaj în care să ni-l comunici, și nici nu cred că înțelegi prea bine ce sunt visele, cred că pentru tine este încă nedefinit, că gândurile tale nu l-au înțeles încă și că, prin urmare, se află în acea zonă ciudată în care nici nu există, nici nu există.

Concluzia unuia dintre cele mai extraordinare și originale proiecte literare din ultimii ani, Vara intercalează din nou scurte eseuri viu descriptive cu însemnări de jurnal emoționante și crude adresate direct fiicei nou-născute a lui Knausgaard. Scriind mai expansiv și, dacă este posibil, chiar mai intim și mai lipsit de orice formă de protecție decât în cele trei volume anterioare, el explorează cu o nouă profunzime amintirile dificile din copilărie și relația încordată cu propriul tată. Documentând viața familiei sale în Suedia rurală și reflectând la o gamă eclectică de subiecte – țânțari, grătare, cinism și piele, pentru a numi doar câteva -, el împletește diferitele fire ale volumelor anterioare într-o concluzie emoționantă.

La cel mai voluminos volum de la Lupta mea, seria sa epică senzațională, Knausgaard scrie pentru fiica sa, străduindu-se să pregătească și să dea sens unei lumi în același timp indiferente și dureros de frumoase. În mâinile sale, bucuriile copleșitoare și durerile insolubile ale familiei și ale părinților prind viață cu un sentiment ieșit din comun.

Informație:

Autor: Karl Ove Knausgard
Editura: Litera
Colectie: Clasici Litera
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Traducator: Justina Bandol
Numar de pagini: 496
Format: 127 x 197
ISBN: 978-606-33-6347-4
Cod de bare: 9786063363474

Your email address will not be published.