Vanessa mea cea intunecata pdf

Despre carte:

Explorând dinamica psihologică a relației dintre o adolescentă precoce, dar naivă, și profesoara ei magnetică și manipulatoare, o lectură strălucitoare și captivantă, care marchează debutul exploziv al unui nou scriitor extraordinar.

2000. Strălucitoare, ambițioasă și tânjind după vârsta adultă, Vanessa Wye, în vârstă de cincisprezece ani, se încurcă într-o relație cu Jacob Strane, profesorul ei de engleză, un bărbat de 42 de ani, magnetic și viclean.

2017. Pe fondul valului tot mai mare de acuzații la adresa bărbaților puternici, se apropie o reglare de conturi. Strane a fost acuzat de abuz sexual de către o fostă elevă, care îi întinde mâna Vanessei, iar acum Vanessa se vede brusc pusă în fața unei alegeri imposibile: să rămână tăcută, fermă în convingerea că adolescenta ei s-a angajat de bunăvoie în această relație, sau să se redefinească pe sine și evenimentele din trecutul ei. Dar cum poate Vanessa să-și respingă prima iubire, bărbatul care a transformat-o fundamental și care a fost o prezență persistentă în viața ei? Este posibil ca bărbatul pe care l-a iubit în adolescență – și care a mărturisit că o adoră doar pe ea – să fie mult diferit de ceea ce a crezut întotdeauna?

Alternând între prezentul și trecutul Vanessei, Vanessa mea întunecată juxtapune amintirile și traumele cu entuziasmul însuflețit al unei adolescente care descoperă puterea pe care o poate exercita propriul corp. Provocatoare și imposibil de lăsat din mână, această carte este o descriere magistrală a adolescenței tulburi și a repercusiunilor acesteia, care ridică întrebări vitale despre agenție, consimțământ, complicitate și victimizare. Scris cu intimitatea obsedantă a romanului The Girls și cu intensitatea înfiorătoare a romanului Room, My Dark Vanessa este un roman care definește o epocă și care surprinde și reflectă în mod strălucit schimbarea moravurilor culturale care ne transformă relațiile și societatea însăși.

Informație:

Autor: Kate Elizabeth Russell
Editura: Litera
Colectie: Buzz Books
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 5
Tip coperta: Brosata
Traducator: Bianca Paulevici
Format: 137 x 200
ISBN: 978-606-33-4877-8
Cod de bare: 9786063348778

Your email address will not be published.