Un moment de ascensiune. Cum emanciparea femeii schimba lumea pdf

Despre carte:

Un debut al celei de-a treia cele mai puternice femei din lume, Melinda Gates, o chemare la acțiune pentru emanciparea femeilor, un apel oportun și necesar.

În ultimii douăzeci de ani, Melinda Gates a avut o misiune. Scopul ei, în calitate de copreședinte al Fundației Bill & Melinda Gates, a fost acela de a găsi soluții pentru oamenii cu cele mai urgente nevoi, oriunde ar trăi aceștia. De-a lungul acestei călătorii, un lucru a devenit din ce în ce mai clar pentru ea: Dacă doriți să ridicați o societate, investiți în femei.

În această carte sinceră și plină de inspirație, Gates urmărește trezirea ei la legătura dintre emanciparea femeilor și sănătatea societăților. Ea arată câteva dintre oportunitățile extraordinare care există chiar acum pentru a turbo-încărca schimbarea. Și oferă modalități simple și eficiente prin care fiecare dintre noi poate face diferența.

Convinsă că toate femeile ar trebui să fie libere să decidă dacă și când să aibă copii, Gates a făcut primul pas pe scena mondială pentru a lua atitudine în favoarea planificării familiale. Acest pas a lansat-o în alte eforturi: să se asigure că femeile de pretutindeni au acces la orice tip de loc de muncă; să încurajeze bărbații din întreaga lume să împartă în mod egal sarcinile legate de munca casnică; să pledeze pentru concedii familiale plătite pentru toată lumea; să elimine prejudecățile de gen sub toate formele sale.

De-a lungul cărții, Gates ne prezintă eroii ei din mișcarea pentru egalitate, oferă date uimitoare, împărtășește conversații emoționante pe care le-a avut cu femei din întreaga lume – și ne arată cum ne putem implica cu toții.

O declarație personală de convingere pasionată, această carte povestește călătoria lui Gates de la un partener care lucra în culise la unul dintre cei mai importanți avocați ai femeilor din lume, condusă de convingerea că nimeni nu ar trebui să fie exclus, că toate viețile au aceeași valoare și că egalitatea de gen este pârghia care ridică totul.

Informație:

Autor: Melinda Gates
Editura: Curtea Veche Publishing
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 10
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 288
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-44-0495-4
Cod de bare: 9786064404954

Your email address will not be published.