Un an de odihna si relaxare pdf

Despre carte:

De la una dintre cele mai îndrăznețe și mai celebre voci literare noi, un roman despre eforturile unei tinere de a se feri de relele lumii, pornind într-o hibernare prelungită, cu ajutorul unuia dintre cei mai răi psihiatri din analele literaturii și al bateriei de medicamente pe care i le prescrie.

Naratoarea noastră ar trebui să fie fericită, nu-i așa? Este tânără, slabă, drăguță, proaspăt absolventă a Universității Columbia, are o slujbă ușoară la o galerie de artă la modă, locuiește într-un apartament în Upper East Side din Manhattan plătit, ca și restul nevoilor ei, din moștenirea sa. Dar există un gol întunecat și gol în inima ei, și nu este vorba doar de pierderea părinților, de felul în care o tratează iubitul ei de pe Wall Street sau de relația sadomasochistă cu cea mai bună prietenă a ei, Reva. Suntem în anul 2000, într-un oraș strălucitor de bogăție și posibilități; ce ar putea fi atât de teribil de greșit?

Anul meu de odihnă și relaxare este un răspuns puternic la această întrebare. Prin intermediul poveștii unui an petrecut sub influența unei combinații cu adevărat nebunești de medicamente menite să o vindece pe eroina noastră de înstrăinarea ei de această lume, Moshfegh ne arată cât de rezonabilă, chiar necesară, poate fi înstrăinarea. Deopotrivă tandru și extrem de amuzant, nemilos și plin de compasiune, acest roman este o vitrină pentru darurile uneia dintre scriitoarele noastre majore care lucrează la apogeul puterilor sale.

Informație:

Autor: Ottessa Moshfegh
Editura: Litera
Colectie: Clasici Litera
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Traducator: Calin-Andrei Popa
Numar de pagini: 304
Format: 127 x 197
ISBN: 978-606-33-5719-0
Cod de bare: 9786063357190

Your email address will not be published.