Ultimul tren spre Londra pdf

Despre carte:

Autoarea celui mai bine vândut roman din New York Times, Frumoșii exilați, ne propune cel mai bun roman al său de până acum, o poveste din perioada de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial cu rezonanța emoțională a romanelor Trenul orfan și Toată lumina pe care nu o putem vedea, care se concentrează pe Kindertransporturile care au transportat mii de copii din Europa ocupată de naziști – și pe o femeie curajoasă care i-a ajutat să scape în siguranță.

În 1936, naziștii sunt puțin mai mult decât niște plictisitori gălăgioși și brutali pentru Stephan Neuman, în vârstă de 15 ani, fiul unei familii evreiești bogate și influente și dramaturg în devenire, al cărui teren de joacă se întinde de pe străzile Vienei până la complicatele tuneluri subterane. Cel mai bun prieten și tovarăș al lui Stephan este strălucitoarea Žofie-Helene, o fată creștină a cărei mamă editează un ziar progresist și antinazist. Dar inocența lipsită de griji a celor doi adolescenți este spulberată atunci când naziștii preiau controlul.

Totuși, există speranță în întuneric. Truus Wijsmuller, membră a rezistenței olandeze, își riscă viața scoțând copii evrei din Germania nazistă și ducându-i în țările care îi vor primi. Este o misiune care devine și mai periculoasă după Anschluss – anexarea Austriei de către Hitler – în timp ce, în întreaga Europă, țările își închid granițele în fața numărului tot mai mare de refugiați disperați să scape.

Tante Truus, așa cum este cunoscută, este hotărâtă să salveze cât mai mulți copii. După ce Marea Britanie adoptă o măsură de primire a copiilor refugiați din Reichul german aflați în pericol, ea îndrăznește să-l abordeze pe Adolf Eichmann, cel care mai târziu va contribui la elaborarea Soluției finale pentru problema evreiască, într-o cursă contra cronometru pentru a aduce copii precum Stephan, fratele său mai mic, Walter, și Žofie-Helene într-o călătorie periculoasă către un viitor incert în străinătate.

Informație:

Autor: Meg Waite Clayton
Editura: Litera
Colectie: Blue Moon
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 8
Tip coperta: Brosata
Traducator: Mihaela Dumitru
Numar de pagini: 480
Format: 137 x 200
ISBN: 978-606-33-5799-2
Cod de bare: 9786063357992

Your email address will not be published.