Tribul, despre intoarcerea acasa si apartenenta pdf

Despre carte:

Sebastian Junger, autorul bestsellerurilor Război și Furtuna perfectă, aruncă o privire critică asupra tulburărilor de stres posttraumatic și a numeroaselor provocări cu care se confruntă veteranii care se întorc în societatea modernă.

Există comportamente umane tribale străvechi – loialitate, inter-condiționalitate, cooperare – care se aprind în comunități în perioadele de tulburări și suferință. Acestea sunt aceleași comportamente care caracterizează un bun soldat și care favorizează sentimentul de apartenență în rândul trupelor, indiferent dacă acestea luptă pe front sau sunt angajate în activități necombatante departe de acțiune. Pornind de la istorie, psihologie și antropologie, autorul bestsellerului Sebastian Junger ne arată cât de mult se află în contradicție structura societății moderne cu instinctele noastre tribale, argumentând că dificultățile cu care se confruntă mulți veterani la întoarcerea acasă din război nu provin în întregime din traumele suferite, ci și din societățile individualiste în care trebuie să se reintegreze.

Un studiu realizat în 2011 de către Forțele canadiene și Statistics Canada arată că 78% dintre sinuciderile militare din 1972 până la sfârșitul anului 2006 au implicat veterani. Deși aceste cifre reprezintă un apel implicit la acțiune, guvernul abia acum ia măsuri pentru a aborda problemele cu care se confruntă veteranii atunci când se întorc acasă. Dar poate guvernul să elimine vreodată cu adevărat provocările cu care se confruntă veteranii care se întorc acasă? Sau problema este mai profundă, țesută în însăși structura existenței noastre moderne? Poate că circumstanțele noastre nu sunt atât de sumbre, iar simpla înțelegere a faptului că, sub înfățișarea noastră modernă, aparținem cu toții unui trib sau altul ne-ar ajuta să facem față nu doar problemelor națiunii noastre, ci și celor din viețile noastre individuale.

Bine documentată și scrisă în mod convingător, această privire oportună asupra modului în care veteranii reacționează la întoarcerea acasă va reconcepe abordarea noastră față de afacerile veteranilor și ne va ajuta să reparăm dinamica noastră socială actuală.

Informație:

Autor: Sebastian Junger
Editura: Sapiens
Colectie: Sapiens
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 5
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 152
Format: 140 x 205
ISBN: 9786067106596
Cod de bare: 9786067106596

Your email address will not be published.