Trenul lui Lenin vol. 179. Calatoria scare a schimbat cursul istoriei pdf

Despre carte:

O relatare captivantă a modului în care, în toiul Primului Război Mondial, cel mai mare revoluționar rus a fost dus într-un tren sigilat prin Europa și a schimbat istoria lumii.

În 1917, războiul european părea să nu se mai termine. Ambele tabere aflate în luptă căutau arme, tactici și idei noi pentru a ieși din impasul care, la rândul său, distrugea Europa. În guvernul german, un mic grup de oameni a avut o idee strălucită: de ce să nu semene și mai multă confuzie într-o Rusie din ce în ce mai haotică, făcând în așa fel încât Vladimir Ilici Lenin, cel mai cunoscut dintre extremiștii revoluționari, în prezent închis în siguranță în Elveția neutră, să se întoarcă acasă?

Lenin în tren, de Catherine Merridale, recreează călătoria extraordinară a lui Lenin din exilul inofensiv de la Zurich, traversând o Germanie care se prăbușea din cauza privațiunilor războiului și mergând spre nord, până la marginea Laponiei, pentru a fi primit în extaz de mulțimea revoluționară în Gara Finlanda din Petrograd.

Informație:

Autor: Catherine Merridale
Editura: Litera
Colectie: Carte pentru toti
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Brosata
Traducator: Petru Iamandi
Numar de pagini: 432
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-4597-5
Cod de bare: 9786063345975

Your email address will not be published.