Trenul de Erlingen sau metamorfoza lui Dumnezeu pdf

Despre carte:

Glumesc, glumesc, glumesc, dar situația este teribil de disperată. Toată treaba a fost dubioasă de la început, totuși, inamicul nu a căzut din cer, ci a ieșit dintr-o gaură, verdammt, un copil ar fi înțeles asta. Când am încetat să mai fim inteligenți sau doar atenți?
Ute Von Ebert, ultima moștenitoare a unui puternic imperiu industrial, trăiește în Erlingen, un bastion bogat al clasei de mijloc germane. Fiica ei, Hannah, în vârstă de 26 de ani, locuiește la Londra. În scrisori libere și adesea sarcastice, Ute îi povestește despre viața din Erlingen, care se află sub asediul unui inamic despre care se știe prea puțin. Ea îi numește servitorii, deoarece au decis să facă din supunerea față de zeul lor singura lege a umanității. Populația așteaptă cu febrilitate un tren care să o evacueze. Dar trenul mântuirii nu sosește.
Și dacă această poveste este rodul unei minți capricioase și îngrijorate, care observă ravagiile propagării unei credințe sectare în democrațiile obosite?
La fel ca în 2084, Boualem Sansal descrie stăpânirea extremismului religios asupra zonelor fragile ale societăților noastre, încurajată de lașitatea sau orbirea conducătorilor.

Informație:

Autor: Boualem Sansal
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 10
Numar de pagini: 256
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-708-4
Cod de bare: 9786067797084

Your email address will not be published.