Trenul copiilor pdf

Despre carte:

Bazată pe fapte reale, o poveste sfâșietoare despre dragoste, familie, speranță și supraviețuire, plasată în Italia de după cel de-al Doilea Război Mondial – scrisă cu inima lui Orphan Train și Before We We Were Yours – despre copiii săraci din sud, trimiși să locuiască la familii din nord pentru a supraviețui lipsurilor și iernilor aspre.

Deși Mussolini și fasciștii au fost înfrânți, războiul a devastat Italia, în special sudul. Amerigo, în vârstă de șapte ani, locuiește cu mama sa Antonietta în Napoli, supraviețuind cu slujbe ciudate și cu inteligența sa, la fel ca restul săracilor din cartierul său. Dar într-o zi, Amerigo află că un tren îl va duce departe de străzile pline de moloz ale orașului pentru a petrece iarna cu o familie din nord, unde va fi în siguranță și va avea haine călduroase și mâncare.

Împreună cu alte mii de copii din sud, Amerigo va traversa întreaga peninsulă pentru o nouă viață. Prin ochii lui curioși și inocenți, vedem o națiune care se ridică din cenușa războiului, renăscută. Pe măsură ce ajunge să se bucure de noul său mediu și de posibilitățile unui viitor mai bun, Amerigo va face alegerea sfâșietoare de a-și părăsi mama și de a deveni un membru al familiei sale adoptive.

Călătoria lui Amerigo este o poveste emoționantă despre memorie, legături de neșters, artă și autoexplorare, precum și o examinare înălțătoare a ceea ce poate însemna cu adevărat familia. În cele din urmă, Amerigo ajunge să înțeleagă că uneori trebuie să renunțăm la tot, chiar și la dragostea unei mame, pentru a ne găsi destinul.

Informație:

Autor: Viola Ardone
Editura: Meteor Press
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 256
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-728-752-6
Cod de bare: 9789737287526

Your email address will not be published.