Tratamentul tulburarii de anxietate generalizata. Ghid pentru terapeuti si pacienti pdf

Despre carte:

Tulburarea de anxietate generalizată (GAD) se caracterizează prin anxietate excesivă și îngrijorare cu privire la preocupările cotidiene, cum ar fi munca, familia, relațiile, finanțele, sănătatea și siguranța. Îngrijorarea este dificil de controlat; durează luni și ani, mai degrabă decât ore sau zile, și este însoțită de o varietate de simptome suplimentare, inclusiv neliniște, iritabilitate, oboseală, tensiune musculară și dificultăți de concentrare și de somn. Îngrijorarea și anxietatea din GAD sunt stresante și invalidante. Persoanele care își fac griji într-un mod dezadaptativ beneficiază de un tratament bun și proactiv, iar acesta este punctul central al acestei cărți.

Aceasta începe prin a trasa istoria TAG. Apoi analizează eficacitatea tratamentelor farmacologice și psihologice și le favorizează pe acestea din urmă. În capitolul 4, sunt enumerate modelele contemporane de GAD și sunt explorate noile evoluții ale terapiei cognitiv-comportamentale (CBT). Acest capitol se poate aplica în special pacientului greu de ameliorat. Este prezentat apoi un ghid al clinicianului pentru tratament, care acoperă evaluarea, formularea și etapele benefice și problematice ale TCC. În cele din urmă există un manual de tratament pentru pacienți care poate fi folosit ca un curriculum pentru terapia individuală sau de grup, sau poate fi copiat și furnizat pacienților pentru a lucra pe cont propriu.

‘Tratamentul tulburării de anxietate generalizată’ este un ghid scurt, accesibil și practic pentru orice terapeut care trebuie să se confrunte cu această problemă debilitantă.

Informație:

Autor: Gavin Andrews, Alison E.J. Mahoney, Megan J. Hobbs, Margo R. Genderson
Editura: Polirom
Colectie: Psihologie clinica si psihoterapie
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 256
Format: 130 x 200
ISBN: 9789734680696
Cod de bare: 9789734680696

Your email address will not be published.