Telescopul optimistului. Fii prevazator intr-o lume necugetata pdf

Despre carte:

O explorare inovatoare a modului în care ne putem gândi mai strategic și mai eficient la viitor – al nostru, al familiei noastre și al societății noastre.

Mulți dintre noi nu am învățat niciodată – sau am uitat – cum să luăm decizii inteligente, pe termen lung, așa că evităm să le luăm. Într-o lume în care satisfacția imediată este norma, este ușor de făcut acest lucru. Fie că este vorba de decizii legate de sănătatea noastră (utilizarea excesivă cronică a antibioticelor a declanșat o creștere șocantă a imunității la acestea), de finanțele noastre (20% dintre noi nu au nimic economisit pentru pensie) sau de locurile noastre de muncă (reducem activitatea de cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăți bilanțurile pe termen scurt și apoi nu putem ține pasul cu concurenții), evităm să ne însușim abilitățile de a face alegeri inteligente cu privire la viitor. Cu toate acestea, astăzi mai mult ca niciodată, trebuie să înțelegem cum să facem astfel de alegeri – pentru noi înșine, pentru familiile noastre și pentru lume.

Bina Venkataraman înțelege acest lucru. În calitate de fost consilier principal în cadrul administrației Obama, ea a condus eforturile de a crea parteneriate între guvern și mediul de afaceri pentru a combate schimbările climatice și a aflat pe propria piele că am uitat cum să vorbim despre gândirea în viitor. Pornind de la propria experiență și de la noile cercetări în domeniul biologiei, psihologiei, economiei și nu numai, ea identifică cele mai eficiente modalități prin care putem învăța să ne gândim clar la deciziile pe termen lung. Ea explică rolurile cruciale pe care biologia, mediul și cultura le joacă în luarea deciziilor noastre și evidențiază schimbările surprinzător de umane și realizabile pe care le putem implementa în viața noastră pentru a face alegeri mai inteligente și mai chibzuite.

Rezultatul este Telescopul optimistului, o carte care abundă în idei și perspective utile pentru a înțelege cum putem gândi mai clar despre viitor și să luăm decizii mai bune în legătură cu acesta.

Informație:

Autor: Bina Venkataraman
Editura: Curtea Veche Publishing
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 432
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-44-0671-2
Cod de bare: 9786064406712

Your email address will not be published.