Tarina pdf

Despre carte:

Sankt Petersburg, 1725. Petru cel Mare se află pe moarte în magnificul său Palat de Iarnă. Slăbiciunea și trădarea singurului său fiu l-au împins pe tatăl său la un act de cruzime îngrozitor și a lăsat imperiul fără moștenitor. Rusia riscă să se prăbușească în haos. În acest vid intervine femeia care i-a fost alături timp de zeci de ani: cea de-a doua soție a sa, Ecaterina Alexeyevna, la fel de ambițioasă, nemiloasă și pasională ca Petru însuși.

Născută într-o sărăcie devastatoare, Ecaterina și-a folosit frumusețea extraordinară și inteligența isteață pentru a se înregimenta cu generalii puternici ai lui Petru, seducându-l în cele din urmă pe țar însuși. Dar chiar și printre splendoarea și opulența noii sale vieți – ospețe fastuoase, bijuterii strălucitoare și ore la lumina lumânărilor în dormitorul lui Peter – ea cunoaște pericolul poziției sale. Atențiile lui Peter sunt nestatornice, iar furia lui este puternică; prima lui soție este condamnată într-o celulă de închisoare, iar iubitul ei este tras în țeapă de viu în Piața Roșie. Și acum Catherine se confruntă cu testul suprem: poate păstra secretul morții țarului în timp ce joacă un joc letal pentru a-și distruge dușmanii și a lua Coroana pentru ea însăși?

De la plăcerile senzuale ale unei aristocrații decadente, la ritualurile pline de tămâie ale Bisericii Ortodoxe și la teroarea camerelor de tortură ale lui Petru, lumea amețitoare și periculoasă a Rusiei imperiale este adusă la viață. Țarina este povestea unei femei remarcabile a cărei candidatură la putere va transforma Imperiul Rus.

Informație:

Autor: Ellen Alpsten
Editura: Litera
Colectie: Blue Moon
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 12
Tip coperta: Brosata
Traducator: Magda Dumitru
Numar de pagini: 576
Format: 137 x 200
ISBN: 978-606-33-6741-0
Cod de bare: 9786063367410

Your email address will not be published.