Tarile arabe din Golful Persic. De la regate ale desertului la puteri globale pdf

Despre carte:

O analiză plină de viață a ascensiunii uimitoare a statelor arabe din Golf către puterea globală în ultima jumătate de secol și a provocărilor de proporții cu care se confruntă astăzi.

Cândva doar niște șeici somnoroși din deșert, statele arabe din Golf, Arabia Saudită, Oman, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Bahrain și Kuweit, exercită acum o influență fără precedent asupra afacerilor internaționale – rezultatul bogățiilor lor aproape inimaginabile în petrol și gaze. În această carte, Rory Miller, expert în politica Golfului și în afacerile internaționale, oferă o descriere accesibilă a realizărilor acestor țări de la criza mondială a petrolului din 1973. De asemenea, el investighează modul în care conducătorii isteți din Golful Arab care au depășit criză după criză fac față provocărilor externe și interne ale viitorului care se apropie.
 
Regiunea Golfului Arab a devenit un centru est-vest pentru călătorii, turism, sport, cultură, comerț și finanțe. Dar pot regimurile autocratice să își mențină stabilitatea în țară și influența în străinătate în timp ce se confruntă cu cererile de reformă socială și democratică? Miller ia în considerare o serie de factori – islamismul, terorismul, primăvara arabă, prețurile volatile ale petrolului, dinamica puterii globale și altele – pentru a evalua posibilitățile viitoare.

Informație:

Autor: Rory Miller
Editura: Corint
Colectie: Corint Istorie
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 522
Format: 130 x 200
ISBN: 9786067937343
Cod de bare: 9786067937343

Your email address will not be published.