Sare, grasime, acid, caldura pdf

Despre carte:

Un nou curs de gătit vizionar care distilează zeci de ani de experiență profesională în doar patru elemente simple, de la femeia declarată de Alice Waters următorul mare profesor de gătit al Americii.

În tradiția cărților Bucuria de a găti și Cum să gătești totul, apare Sare, grăsime, acid, căldură, o nouă abordare ambițioasă a gătitului de către o nouă voce culinară importantă. Bucătarul și scriitorul Samin Nosrat i-a învățat pe toți, de la bucătari profesioniști la copii de gimnaziu și până la autorul Michael Pollan, să gătească folosind filozofia ei revoluționară, dar simplă. Stăpâniți utilizarea a doar patru elemente – Sarea, care sporește aroma; Grăsimea, care oferă aromă și generează textură; Aciditatea, care echilibrează aroma; și Căldura, care determină în cele din urmă textura alimentelor – și orice veți găti va fi delicios. Explicând cum și de ce trebuie să gătești bine, Salt, Fat, Acid, Heat va învăța și inspira o nouă generație de bucătari cum să ia cu încredere decizii mai bune în bucătărie și să gătească mese delicioase cu orice ingrediente, oriunde și oricând.

Ca un ecou al propriei călătorii a lui Samin, de la novice culinar la bucătar premiat, Salt, Fat Acid, Heat face imediat legătura între bucătăriile de acasă și cele profesionale. Cu o narațiune fermecătoare, parcursuri ilustrate și o abordare veselă a științei bucătăriei, Samin demistifică cele patru elemente ale unei bune gătituri pentru toată lumea. Consultați canonul de 100 de rețete esențiale – și zeci de variațiuni – pentru a pune lecțiile în practică și a realiza vinegretele luminoase și echilibrate, friptura de legume perfect caramelizată, carnea fragedă înăbușită și aluaturile de patiserie ușoare și fulgurante.

Cu 150 de ilustrații și infografice care dezvăluie un atlas al lumii aromei realizat de renumita ilustratoare Wendy MacNaughton, Sare, grăsime, acid, căldură va fi busola ta în bucătărie. Destinată să devină un clasic, s-ar putea să fie ultima carte de bucate de care veți avea nevoie vreodată.

Cu o prefață de Michael Pollan.

Informație:

Autor: Samin Nosrat
Editura: Litera
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 8
Tip coperta: Cartonata
Traducator: Gabriel Tudor
Numar de pagini: 480
Format: 190 x 230
ISBN: 978-606-33-4698-9
Cod de bare: 9786063346989

Your email address will not be published.