Ridica-te si ucide primul. Istoria secreta a asasinatelor planificate ale Israelului pdf

Despre carte:

Prima istorie definitivă a Mossadului, a Shin Bet și a programelor de ucidere selectivă ale IDF, de la cel care a fost salutat de David Remnick ca fiind probabil cel mai bun reporter de investigații [din Israel].

Talmudul spune: Dacă cineva vine să te omoare, ridică-te și omoară-l tu primul. Acest instinct de a lua orice măsură, chiar și cea mai agresivă, pentru a apăra poporul evreu este întipărit în ADN-ul Israelului. Încă de la începutul constituirii sale ca stat, în 1948, protejarea națiunii de orice pericol a fost responsabilitatea comunității sale de informații și a serviciilor sale armate, iar în vastul lor arsenal există o singură armă pe care s-au bazat pentru a contracara cele mai grave amenințări: Asasinatele cu țintă precisă au fost folosite de nenumărate ori, asupra dușmanilor mari și mici, uneori ca răspuns la atacurile împotriva poporului israelian, alteori preventiv. În această carte captivantă și revelatoare, jurnalistul și analistul militar Ronen Bergman oferă o relatare captivantă din interiorul programelor de asasinate cu țintă precisă – succesele și eșecurile lor, precum și prețul moral și politic impus bărbaților și femeilor care au aprobat și au executat misiunile.

Bergman a obținut cooperarea extrem de rară a numeroși actuali și foști membri ai guvernului israelian, inclusiv a prim-miniștrilor Shimon Peres, Ehud Barak, Ariel Sharon și Benjamin Netanyahu, precum și a unor personalități de rang înalt din cadrul serviciilor militare și de informații ale țării: IDF (Forțele de Apărare ale Israelului), Mossad (cea mai temută agenție de informații din lume), Caesarea (un Mossad în interiorul Mossadului care efectuează atacuri asupra țintelor de cea mai mare valoare) și Shin Bet (un serviciu de securitate internă care a pus în aplicare cea mai mare campanie de asasinate cu țintă precisă din toate timpurile, pentru a opri ceea ce odată părea de neoprit: terorismul sinucigaș).

Incluzând relatări inedite, din spatele cortinei, ale unor operațiuni-cheie și bazându-se pe sute de interviuri înregistrate și mii de dosare la care Bergman a avut acces exclusiv de-a lungul deceniilor sale de reportaj, Ridică-te și ucide primul ne introduce în inima celor mai secrete activități ale Israelului. Bergman urmărește, de la crearea statului până în prezent, evenimentele captivante și întrebările etice spinoase care stau la baza campaniei de ucidere selectivă a Israelului, care a modelat națiunea israeliană, Orientul Mijlociu și întreaga lume.

Informație:

Autor: Ronen Bergman
Editura: RAO
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Cartonata
Numar de pagini: 848
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-006-386-5
Cod de bare: 9786060063865

Your email address will not be published.