Reintoarcere in Reich. Misiunea secreta a unui refugiat evreu impotriva Germaniei naziste pdf

Despre carte:

Povestea remarcabilă a lui Fred Mayer, un evreu născut în Germania, care a evadat din Germania nazistă pentru a se întoarce ca comando american într-o misiune secretă în spatele liniilor inamice.

Crescut în Germania, Freddy Mayer a fost martor la ascensiunea naziștilor la putere. Când avea 16 ani, familia sa a luat decizia de a fugi în Statele Unite – au fost printre ultimii evrei germani care au fugit, în 1938.

În America, Freddy a încercat să se înroleze a doua zi după Pearl Harbor, dar a fost respins ca străin inamic pentru că era german. În curând a fost recrutat în OSS, prima organizație de spionaj a țării înainte de CIA. Freddy, alături de refugiatul evreu olandez Hans Wynberg și de transfugul nazist Franz Weber, a fost parașutat în Austria ca lider al Operațiunii Greenup, menită să împiedice ultima rezistență a lui Hitler. Timp de luni de zile s-a dat drept ofițer nazist și prizonier de război francez, trimițând rapoarte către OSS prin intermediul lui Hans, ascuns cu un radio într-o mansardă din apropiere. Rapoartele conțineau o mină de aur de informații, furnizând informații cheie despre Bătălia de la Bulge și permițându-le Aliaților să bombardeze douăzeci de trenuri naziste. În pragul victoriei Aliaților, Freddy a fost capturat de Gestapo și torturat și torturat cu apă timp de mai multe zile. În mod remarcabil, el l-a convins pe comandantul nazist din regiune să se predea, finalizând una dintre cele mai de succes misiuni OSS din timpul războiului.

Bazat pe ani de cercetări și interviuri cu Mayer însuși, pe care autorul a reușit să îl întâlnească cu doar câteva luni înainte de moartea sa la vârsta de nouăzeci și patru de ani, Întoarcerea în Reich este o narațiune revelatoare și de neuitat a eroismului din Al Doilea Război Mondial.

Informație:

Autor: ***
Editura: Meteor Press
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 12
Tip coperta: Brosata
Format: 130 x 200
ISBN: 9789737287717
Cod de bare: 9789737287717

Your email address will not be published.