Range. De ce triumfa generalistii intr-o lume specializata pdf

Despre carte:

Care este cea mai eficientă cale spre succes în orice domeniu? Nu este ceea ce credeți.

Numeroși experți susțin că oricine dorește să dezvolte o abilitate, să cânte la un instrument sau să fie lider în domeniul său ar trebui să înceapă devreme, să se concentreze intens și să acumuleze cât mai multe ore de practică deliberată. Dacă te bâjbâi sau amâni, nu vei ajunge niciodată din urmă persoanele care au avut un avans. Dar o privire mai atentă la cercetările privind performerii de top din lume, de la atleții profesioniști la laureații premiului Nobel, arată că specializarea timpurie este excepția, nu regula.

David Epstein i-a examinat pe cei mai de succes sportivi, artiști, muzicieni, inventatori, prezicători și oameni de știință din lume. El a descoperit că, în majoritatea domeniilor – în special în cele complexe și imprevizibile – generalii, nu specialiștii, sunt pregătiți să exceleze. Generaliștii își găsesc adesea calea târziu și jonglează cu mai multe interese, în loc să se concentreze pe unul singur. De asemenea, ei sunt mai creativi, mai agili și capabili să facă conexiuni pe care colegii lor mai specializați nu le pot vedea.

Provocator, riguros și captivant, Range prezintă un caz convingător pentru cultivarea activă a ineficienței. Eșecul la un test este cel mai bun mod de a învăța. Cei care renunță frecvent ajung să aibă cele mai satisfăcătoare cariere. Inventatorii cu cel mai mare impact trec de la un domeniu la altul, în loc să își aprofundeze cunoștințele într-un singur domeniu. Pe măsură ce experții se separă și mai mult, în timp ce computerele stăpânesc tot mai multe dintre abilitățile rezervate odinioară oamenilor foarte concentrați, oamenii care gândesc în sens larg și acceptă experiențe și perspective diverse vor prospera din ce în ce mai mult.

Informație:

Autor: David Epstein
Editura: Publica
Colectie: Self Help
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 432
Format: 135 x 205
ISBN: 978-606-722-395-8
Cod de bare: 9786067223958

Your email address will not be published.