Psihologie, terapie si meditatie pdf

Despre carte:

-În culturile occidentale, iluminarea a fost asociată de mult timp cu mișcarea din secolul al XVIII-lea care a adus o nouă eră a rațiunii.Pe măsură ce Zen, budismul și alte tradiții orientale de înțelepciune au captat imaginația Occidentului, iluminarea a ajuns să fie cunoscută ca o stare specifică de conștiință atinsă de un individ pe o cale spirituală sau meditativă.
Cu toate acestea, contextul iudeo-creștin, cu credința sa într-o putere divină -afară- și separată de individ, împiedică capacitatea majorității occidentalilor de a înțelege -iluminarea- în sens oriental. Condiționarea noastră teistă duce la neînțelegeri comune, cum ar fi perceperea iluminării ca fiind obținerea unor puteri supranaturale sau ca fiind ceva ce poate fi atins doar de cei care sunt cumva -speciale.
În această lucrare, Osho deconstruiește aceste neînțelegeri și oferă o viziune radical diferită asupra iluminării, eliberată de toate credințele spirituale și religioase – inclusiv de denaturările ascetismului și renunțării care au apărut atât în culturile orientale, cât și în cele occidentale.
Conducând pas cu pas cititorul prin istoria modului în care atât Orientul, cât și Occidentul au abordat misterele minții umane și ale spiritualității, Osho oferă o știință simplă a conștiinței pe care o numește -psihologia buddha. Este o știință care, în termeni foarte clari, arată cum se poate, prin conștientizare și prin asumarea responsabilității depline pentru propria viață, să treci dincolo de toate sistemele de credințe limitate, obiceiurile și superstițiile minții. Acest proces, spune el, ne aduce înapoi la natura noastră – și aceasta este iluminarea.

Informație:

Autor: Osho
Editura: Atman
Colectie: Top 10
Anul aparitiei: 2.020
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 263
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-8758-67-1
Cod de bare: 9786068758671

Your email address will not be published.