Pnin pdf

Despre carte:

Unul dintre cele mai îndrăgite romane ale lui Nabokov, Pnin prezintă cel mai amuzant și cel mai sfâșietor personaj al său. Profesorul Timofey Pnin este un emigrant rus dezorientat, angajat precar într-un campus universitar american în anii 1950. Pnin se străduiește să își păstreze demnitatea printr-o serie de neînțelegeri comice și triste, în timp ce cade victimă atât a unor conspirații academice subtile, cât și a manipulărilor unui narator care nu este în mod deliberat de încredere.

Inițial o figură aproape grotesc de comică, Pnin crește treptat în statură prin contrast cu cei care râd de el. Fie că ia trenul greșit pentru a ține o prelegere într-o limbă pe care nu o stăpânește, fie că organizează o petrecere la facultate în timpul căreia află că își pierde locul de muncă, eroul ușor absurd al acestui roman încântător evocă cel mai profund instinct de protecție al cititorului.

Serializat în The New Yorker și publicat sub formă de carte în 1957, Pnin i-a adus lui Nabokov atât prima nominalizare la National Book Award, cât și o popularitate fără precedent până atunci.

Informație:

Autor: Vladimir Nabokov
Editura: Polirom
Colectie: Biblioteca Polirom – Seria de autor Vladimir Nabokov
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 200
Format: 130 x 200 mm
ISBN: 9789734680412
Cod de bare: 9789734680412

Your email address will not be published.