Piranha. Copiii Camorrei pdf

Despre carte:

Zece tineri pe scutere se grăbesc contra cronometru să cucerească Napoli. Adolescenți de 15 ani cu porecle inofensive – Maraja, Pesce Moscio, Dentino, Lollipop, Drone -, pantofi de firmă, familii normale și numele fetelor tatuate pe piele. Adolescenți care nu au un mâine și nici măcar nu cred în el. Ei nu se tem de închisoare sau de moarte, pentru că știu că singura posibilitate este să joace totul, imediat. Ei știu că banii sunt pentru cei care îi iau. Așa că au pornit pe motorete pentru a face rost de bani, dar mai ales de putere.
La paranza dei bambini spune povestea ascensiunii controversate a unei paranza – un grup de pompieri legat de Camorra – și a liderului său, tânărul Nicolas Fiorillo. Cocoțați pe acoperișurile orașului, ei învață să tragă cu pistoale semiautomate și AK-47 în antene și antene de satelit, apoi ies pe străzi pentru a semăna teroare pe scuterele lor. Încetul cu încetul, aceștia câștigă controlul cartierelor, luându-le de la bandele adverse și formând alianțe cu vechii șefi în declin.
Paranza este un nume care provine din mare, numele bărcilor care vânează pești pentru a înșela cu ajutorul luminii. Și, ca și în cazul traulelor, paranghelia pleacă să prindă oameni pe care să-i ucidă. Aici ni se vorbește despre copii care ies din viață ca peștii, despre adolescenți înșelați de lumină și despre morți care produc morți.
Roberto Saviano intră implacabil în realitatea pe care a investigat-o dintotdeauna și ne scufundă în autenticitatea poveștilor imaginate cu un roman extraordinar despre inocență și opresiune. Crud, violent, fără scăpare.

Informație:

Autor: Roberto Saviano
Editura: ART
Colectie: Musai
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 5
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 520
Format: 140 x 205
ISBN: 9786067106695
Cod de bare: 9786067106695

Your email address will not be published.