Pavel, Apostolul lui Iisus Mesia. O biografie pdf

Despre carte:

În această biografie definitivă, renumitul cercetător al Bibliei, episcop anglican și autor de bestselleruri N. T. Wright oferă o privire radicală asupra apostolului Pavel, luminând umanitatea și realizările remarcabile ale acestui intelectual care a inventat teologia creștină – transformând o credință și schimbând lumea.

Timp de secole, Pavel, apostolul care a văzut lumina pe Drumul Damascului și a făcut o convertire miraculoasă, trecând de la un persecutor fariseu zelos la un adept devotat al lui Hristos, a fost unul dintre cei mai citați sfinți ai bisericii. Deși influența sa asupra creștinismului a fost profundă, N. T. Wright susține că cercetătorii biblici și pastorii și-au concentrat atât de mult atenția asupra scrisorilor și teologiei lui Pavel, încât au trecut prea des cu vederea esența vieții acestui om și improbabilitatea extremă a ceea ce a realizat.

Pentru Wright, Problema este că Pavel este esențial pentru orice înțelegere a creștinismului timpuriu, dar Pavel a fost evreu; timp de multe generații, creștinii de toate felurile s-au luptat să pună cap la cap acest lucru. Wright susține că cunoștințele noastre despre Pavel și aprecierea moștenirii sale nu pot fi complete fără o înțelegere a moștenirii sale iudaice. Oferindu-ne o explorare atentă și aprofundată a dramei umane și intelectuale care l-a modelat pe Pavel, Wright ne oferă o mai mare claritate a scrierilor, gândurilor și ideilor apostolului și ne ajută să le vedem într-un mod nou și inovator.

Paul este o biografie modernă convingătoare care dezvăluie rolul mai mare al apostolului în istoria creștină – ca inventator de noi paradigme pentru modul în care îl înțelegem pe Iisus și ceea ce a realizat – și celebrează statura sa ca unul dintre cei mai eficienți și influenți intelectuali din istoria omenirii.

Informație:

Autor: N.T. Wright
Editura: Deisis
Colectie: Religie. Biografii
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 12
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 478
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-740-021-2
Cod de bare: 9786067400212

Your email address will not be published.