Oglinda turceasca pdf

Despre carte:

Oglinda turcească îl poartă pe cititor într-o călătorie în timp, în secolul al XVI-lea, în provincia nou cucerită de formidabilul sultan Suleiman – Ungaria.
Prin ochii unui adolescent turc zburdalnic, vedem granițele nesigure a două mari imperii, un târg colorat de calendare, sisteme fiscale, limbi, scrieri, scripturi, scrieri, bani și tradiții; întâlnim regi, împărați, sultani puternici, lorzi maghiari, prinți otomani, negustori, cetățeni, magistrați sătești și chiar, ocazional, îngeri și genii, mașini zburătoare ciudate.
Vedem orașul Pécs cucerit de lumea de basm a mileniului, cămilele care apar pe străzi, cireșele și smochinele din grădini, tâlharii din păduri, prima moschee și băile turcești care se construiesc.
Acesta este un roman pentru cei care vor să fie seduși, care vor dragoste și război, loialitate și trădare, aventură și călătorie, pericol și evadare, lacrimi și miere. Care vor să știe cum era lumea acum cinci sute de ani și care iubesc faptul că viața nu era nici mai bună, nici mai rea atunci – era diferită.

Informație:

Autor: Viktor Horvath
Editura: Aramis
Colectie: Alfie
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 7
Tip coperta: Brosata
Traducator: Maria-Gabriela Constantin
Numar de pagini: 464
Format: 210 x 141
ISBN: 978-973-21-1076-8
Cod de bare: 9789732110768

Your email address will not be published.