Odiseea povestita de penelopa, Circe, Calypso si celelalte pdf

Despre carte:

Odiseea nu este povestea călătoriei unui singur bărbat: este povestea de dragoste a mai multor femei.
Este vorba de Calypso, care, prinsă în propria rețea de seducție, se îndrăgostește de Ulise, dar trebuie să-l lase să plece. Există Euriclea, doica care l-a crescut, și există sirenele, hotărâte orbește să-l distrugă. Există Nausicaa, imatură, dar puternică seducătoare, care nici măcar nu îndrăznește să-l atingă. Există Circe, dominatoarea, care disprețuiește bărbații până când întâlnește unul care este diferit de toți ceilalți. Și bineînțeles, mai este și Penelopa, mireasa care nu doar își așteaptă soțul, ci este egală cu el în viclenie și încăpățânare.
În această carte, ele sunt cele care cântă rătăcirile eroului neliniștit, fiecare protagonist al unei etape a marii aventuri, răsturnând perspectiva unică a bărbatului în polifonia femeii: cucerind, rezolvând, luptând. Vocile lor sunt contrapunctate de cea a Atenei, zeița ex machina, care îi îndeamnă atât pe Telemachus, cât și pe Ulise să facă ceea ce trebuie să facă: vocea marii femei din spatele fiecărui mare bărbat.
Într-o curioasă și reușită alternanță de puncte de vedere, un clasic nemuritor revine la viață și vibrează de noi sensuri, într-o narațiune care survolează varietatea și adevărul sentimentelor umane.

Informație:

Autor: Marilu Oliva
Editura: Trei
Colectie: Fiction Connection
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Ilustrator: Matteo Berton
Traducator: Beatrice Baciu
Numar de pagini: 208
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-40-0943-2
Cod de bare: 9786064009432

Your email address will not be published.