O viata amanata. Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz pdf

Despre carte:

Memoriile puternice și sfâșietoare ale Ditei Kraus, bibliotecara din viața reală de la Auschwitz

Născută la Praga într-o familie de evrei în 1929, Dita Kraus a trăit cele mai tulburi decenii ale secolului XX și începutul secolului XXI. Aici, Dita scrie cu o claritate uimitoare despre ororile și bucuriile unei vieți întârziate de Holocaust. De la primele sale amintiri și prietenii din copilărie în Praga, înainte de război, la ocupația nazistă care a dus la trimiterea ei și a familiei sale în ghetoul evreiesc de la Terezín, la frica și curajul inimaginabil al întemnițării sale la Auschwitz și Bergen-Belsen, și la viața de după eliberare.

Dita scrie fără menajamente despre condițiile dure din lagăre și despre rolul ei de bibliotecară a cărților prețioase pe care colegii ei prizonieri reușeau să le strecoare pe lângă gardieni. Dar ea privește și dincolo de Holocaust – la viața pe care și-a reconstruit-o după război: căsătoria cu un alt supraviețuitor, Otto B. Kraus, o nouă viață în Israel și fericirea și suferințele maternității.

O parte din povestea Ditei a fost spusă sub formă de ficțiune în bestsellerul Sunday Times The Librarian of Auschwitz de Antonio Iturbe. Memoriile sale relatează întreaga poveste în propriile ei cuvinte.

Informație:

Autor: Dita Kraus
Editura: Polirom
Colectie: Lectura 14 ani
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 5
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 392
Format: 130 x 200
ISBN: 9789734681075
Cod de bare: 9789734681075

Your email address will not be published.