O scurta istorie a Germaniei. De la Iuliu Cezar la Angela Merkel. O repovestire pentru vremurile noastre. pdf

Despre carte:

Occidentul este în plină retragere. Puterile anglo-saxone, mari și mici, se retrag în fanteziile măreției pierdute. Populiștii din întreaga Europă strigă că imigrația și globalizarea sunt opera unui Sistem malefic, condus de stăpâni nevăzuți, fără loialitate națională. De la Kremlin, țarul Vladimir privește cum se aliniază Marele său Joc, în timp ce statele baltice și Vizegrad tremură – și toată lumea privește spre Berlin. Dar nemții sunt cu adevărat noi sau ei? Această întrebare a bântuit Europa încă de când Iulius Cezar a inventat germanii în 58 î.Hr.
Cât de romană a devenit vreodată Germania? Au distrus germanii cultura Romei sau au moștenit-o? Când s-au îndreptat pentru prima dată spre est și au domnit vreodată cu adevărat acolo? Cum a devenit Germania, timp de secole, un vid de putere în inima Europei? Cum s-a născut Prusia? A unificat Bismarck Germania sau a cucerit-o? Care sunt rădăcinile celui de-al Treilea Reich al lui Adolf Hitler? De ce a pierdut? Prin ce miracol s-a ridicat din moloz o Germanie mai bună? Este Germania ultimul bastion occidental al prosperității industriale și al politicii raționale? Sau sunt UE și euro doar o simplă vitrină pentru o nouă hegemonie germană?
Această nouă istorie proaspătă, luminoasă și concisă dă sens celei mai admirate și temute țări europene. A sosit timpul să citim adevărata poveste a Germaniei.

Informație:

Autor: James Hawes
Editura: Trei
Colectie: Istorie
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 10
Tip coperta: Brosata
Ilustrator: James Nunn
Traducator: Ondine – Cristina Dascalita
Numar de pagini: 208
Format: 15X22.5
ISBN: 978-606-40-0759-9
Cod de bare: 9786064007599

Your email address will not be published.