O sa-mi manance pisica ochii? Raspunsuri la intrebari mari si mici despre moarte pdf

Despre carte:

Caitlin Doughty, autoare de best-seller și antreprenor de pompe funebre, răspunde la întrebările reale ale copiilor despre moarte, cadavre și descompunere.

În fiecare zi, directorul de pompe funebre Caitlin Doughty primește zeci de întrebări despre moarte. Ce s-ar întâmpla cu trupul unui astronaut dacă ar fi împins dintr-o navetă spațială? Oamenii fac caca atunci când mor? Poate bunica să aibă o înmormântare vikingă?

În cartea Oare pisica mea îmi va mânca globii oculari?, Doughty îmbină cunoștințele ei de antreprenor de pompe funebre despre corp și istoria intrigantă din spatele concepțiilor greșite comune despre cadavre pentru a oferi răspunsuri concrete, hilare și sincere la treizeci și cinci de întrebări deosebite puse de cei mai tineri fani ai ei. Cu vocea ei inimitabilă, Doughty detaliază legendele și știința despre ce se întâmplă cu și în interiorul trupurilor noastre după ce murim. De ce gem cadavrele? Ce determină corpurile să se coloreze în timpul descompunerii? Și de ce părul și unghiile apar mai lungi după moarte? Cititorii vor afla care este cel mai bun sol pentru mumificarea cadavrului, dacă poți păstra craniul celui mai bun prieten al tău ca amintire și ce se întâmplă când mori în avion. Frumos ilustrată de Dianné Ruz, Oare pisica mea îmi va mânca globii oculari? ne arată că moartea este știință și artă și că doar punând întrebări putem începe să o acceptăm.

Informație:

Autor: Caitlin Doughty, Dianne Ruz
Editura: Nemira
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 10
Tip coperta: Brosata
Traducator: Dorina Tataran
Numar de pagini: 192
Format: 130 x 200
ISBN: 78-606-43-0955-6
Cod de bare: 9786064309556

Your email address will not be published.