O minune de copil pdf

Despre carte:

*Câștigător al prestigiosului premiu al librarilor norvegieni*.

*Selecție Barnes & Noble Discover Great New Writers (Vacanța 2011)*.

O evocare glorioasă a unei copilării norvegiene de la începutul anilor șaizeci, de către un autor selectat pentru Premiul IMPAC Dublin 2009

Micul Finn locuiește cu mama sa într-un apartament dintr-o suburbie muncitorească din Oslo. Viața este o luptă pentru a ajunge la sfârșit de lună, dar pe el nu-l deranjează. Când mama sa decide să ia un chiriaș pentru a plăti facturile, el privește cu interes cum aceasta împrospătează micul lor apartament cu tapet nou și o canapea plătită în rate. Se împrietenește cu noul lor chiriaș, al cărui televizor îl tentează mai mult decât și-ar dori mama lui.

Când o soră vitregă pe care nu a cunoscut-o niciodată se alătură familiei, Finn o ia sub aripa sa pentru o vară eternă pe insula Håøya. Dar el nu poate înțelege de ce toată lumea crede că noua lui soră este atât de diferită de ceilalți copii. Și nici nu poate înțelege secretul dureros al mamei sale, unul care îi îndepărtează tot mai mult. Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, Finn trebuie să încerce să înțeleagă lumea incomprehensibilă a adulților și locul său în ea.

Copil minune este un portret puternic și nesentimental al copilăriei. Roy Jacobsen, prin ochii unui copil, a produs un roman extrem de înălțător, care strălucește de lumină și căldură.

Informație:

Autor: Roy Jacobsen
Editura: RAO
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 320
Format: 105 x 180
ISBN: 978-606-609-973-8
Cod de bare: 9786066099738

Your email address will not be published.