O lunga petala de mare pdf

Despre carte:

De la autorul bestsellerului New York Times Casa spiritelor, vine un roman epic care se întinde pe zeci de ani și traversează continente, urmărind doi tineri care fug după Războiul Civil Spaniol în căutarea unui nou loc pe care să-l numească acasă.

La sfârșitul anilor 1930, războiul civil a cuprins Spania. Când generalul Franco și fasciștii săi reușesc să răstoarne guvernul, sute de mii de oameni sunt nevoiți să fugă într-o călătorie perfidă peste munți până la granița cu Franța. Printre ei se află Roser, o tânără văduvă însărcinată, care își vede viața împletită ireversibil cu cea a lui Victor Dalmau, un medic din armată și fratele iubitei sale decedate. Pentru a supraviețui, cei doi trebuie să se unească într-o căsătorie pe care niciunul dintre ei nu și-o dorește și, împreună, sunt sponsorizați de poetul Pablo Neruda pentru a se îmbarca pe SS Winnipeg, alături de alți 2.200 de refugiați în căutarea unei noi vieți. Ca parteneri improbabili, ei îmbrățișează exilul și emigrează în Chile în timp ce restul Europei erupe în Războiul Mondial.

Pornind de la capăt pe un nou continent, încercările lor sunt abia la început. De-a lungul vieții lor, se vor confrunta cu test după test. Dar vor găsi, de asemenea, bucurie, așteptând cu răbdare ziua în care nu vor mai fi exilați și își vor găsi prieteni în cele mai puțin probabile locuri. Prin toate acestea, speranța de a se reîntâlni cu casa lor este cea care îi face să meargă mai departe. Și, în cele din urmă, vor descoperi că acel acasă ar fi putut fi mai aproape decât au crezut tot timpul.

Informație:

Autor: Isabel Allende
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Seria de autor Isabel Allende
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Brosata
Traducator: Cornelia Radulescu
Numar de pagini: 328
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-628-5
Cod de bare: 9786067796285

Your email address will not be published.