O istorie mondiala a comunismului. Complicii. Incercare de investigatie istorica pdf

Despre carte:

După Călăii (volumul 1, comunismul de sus, din partea puterii) și Victimele (volumul 2, comunismul de jos, din partea societății), Thierry Wolton își completează monumentala trilogie O istorie mondială a comunismului cu acest ultim volum: Complicii (comunismul în cap).
În această parte a investigației sale istorice, autorul se concentrează asupra tuturor celor care au permis comunismului să prospere cu un asemenea succes în spațiu și cu o asemenea longevitate în timp.
Zecile de PC din întreaga lume, cu milioanele lor de membri; orbirea ideologică a aproape tuturor intelectualilor din acea vreme; complacerea majorității politicienilor occidentali față de regimurile marxist-leniniste; ajutorul acordat de capitaliștii lacomi economiilor socialiste: atâtea fețe și forme de complicitate.
Când vine vorba de bilanț, acum că s-a constatat că speranța s-a transformat în tragedie, responsabilitățile par a fi multiple și globale, ceea ce face ca acest trecut să fie atât de dureros și dorința de a-l uita atât de imperioasă. Să privim aceste adevăruri în față, fără rușine, dar fără concesii, este totuși o necesitate dacă vrem să înțelegem epoca noastră, moștenirea directă a acestui secol comunist încheiat.
Fidel metodei sale, Thierry Wolton zugrăvește aici o mare narațiune punctată de mărturii, anecdote și analize care îi completează reflecția. De asemenea, el arată cât de mult această aventură umană a modelat fața noului nostru secol, făcând din această Istorie mondială a comunismului o carte a prezentului. 
Trilogia sa, aclamată de critici și de specialiști de marcă, este deja un punct de referință în istoriografia comunismului. 

Informație:

Autor: Thierry Wolton
Editura: Humanitas
Colectie: Istorie
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 12
Tip coperta: Cartonata
Numar de pagini: 1.024
Format: 150 x 225
ISBN: 978-973-50-6269-9
Cod de bare: 9789735062699

Your email address will not be published.