Nebuni din iubire pdf

Despre carte:

Rosa Montero revine cu La carne, o intrigă emoțională care vorbește despre trecerea timpului, despre frica de moarte, despre eșec, dar și despre speranță, despre nevoia de a iubi și despre glorioasa tiranie a sexului, despre viața înțeleasă ca o lance efemeră în care să devori sau să fii devorat.

În cele din urmă, totul se termină în dragoste. Și în rău.

Într-o seară, la operă, Soledad angajează un gigolo care să o însoțească la spectacol pentru a-și face gelos un fost iubit. Dar un eveniment violent și neprevăzut complică totul și marchează începutul unei relații tulburătoare, vulcanice și poate periculoase. Ea are șaizeci de ani; gigolo are treizeci și doi.

Cu umor, dar și cu furia și disperarea cuiva care se revoltă împotriva vitregiilor timpului, povestea vieții lui Soledad se împletește cu poveștile scriitorilor blestemați din expoziția pe care o organizează pentru Biblioteca Națională.

La carne este un roman îndrăzneț și surprinzător, cel mai liber și mai personal dintre operele Rosei Montero.

Câștigător, printre altele, al Premiului Primavera pentru roman, al Premiului Grinzane Cavour, al Premiului Qué Leer pentru cea mai bună carte a anului și al Premiului Criticii din Madrid.

Recenzii:
Aș fi mai orb decât Homer dacă pasiunea mea nu m-ar lăsa să văd că Rosa Montero debordează de talent, iar atunci când se agață de un paragraf nu pune frână fanteziei sale debordante. Acest scriitor nemaipomenit și extrem de sugestiv posedă un adjectiv fermecător și se bucură de actul scrisului.
Matías Antolín

În opera sa literară este evidentă capacitatea ei de a dezvălui adevărul interior al lucrurilor.
Xuan Bello, El Comercio

Scrie cu un punct de vedere aproape exact, cu sinceritate și ardoare, dar fără concesii ușoare, știind că eroinele ei au suferit din cauza mediului în ansamblul său, și nu doar din cauza bărbaților. Din acest punct de vedere matur și rezonabil, proza lui Montero devine, în mod paradoxal, intensă, credibilă și adevărată.
Miguel Dalmau, La Vanguardia

Proza ei tensionată, directă, evită pretențiile și pretențiile. Rosa Montero este prietena mea intimă de ficțiune.
Mario Vargas Llosa (despre La loca de la casa)

Rosa Montero își desfășoară cu putere thrillerul psihologic într-un crescendo uluitor. O carte foarte puternică.
L#Observateur (despre El corazón del Tártaro)

A pune în discuție propria gândire polemică și a-i da un răspuns artistic eficient dezvăluie momentul de plenitudine al lui Rosa Montero.
Santos Sanz Villanueva, El Cultural (despre Instrucțiuni pentru salvarea lumii)

DESCRIERE ÎN SPANIOLĂ

Rosa Montero se întoarce cu o poveste de dragoste, sex și suferință.
Soledad a decis să se răzbune pe ultimul ei iubit, care tocmai a părăsit-o. Prin intermediul unei rețele de socializare, angajează un bărbat care să treacă drept iubitul ei în timpul unei nopți la operă: Adam, un rus atrăgător, cu aproape treizeci de ani mai tânăr decât ea, cu care va începe o relație pasională și poate periculoasă, în timp ce ea pregătește pentru Biblioteca Națională o expoziție dedicată scriitorilor blestemați ale căror vieți sunt o mărturie a furiei și gloriei pasiunii, a rănii timpului și a fricii de eșec. Pentru că despre asta este vorba în această carte: despre viața înțeleasă ca un moment de cotitură efemer în care trebuie să mănânci sau să fii mâncat.

Informație:

Autor: Rosa Montero
Editura: RAO
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 224
Format: 205 x 130
ISBN: 978-606-006-411-4
Cod de bare: 9786060064114

Your email address will not be published.