Momente decisive. Cum reactioneaza natiunile in fata crizelor si a schimbarii pdf

Despre carte:

În bestsellerurile sale internaționale Guns, Germs and Steel și Collapse, Jared Diamond a transformat modul în care înțelegem ceea ce face ca civilizațiile să se ridice și să cadă. Acum, în cea de-a treia carte din această trilogie monumentală, el dezvăluie modul în care națiunile de succes își revin din crize, adoptând în același timp schimbări selective – un mecanism de adaptare asociat mai degrabă cu indivizii care își revin din crize personale.

Diamond compară modul în care șase țări au supraviețuit unor tulburări recente – de la deschiderea forțată a Japoniei de către flota Comodorului american Perry, la atacul Uniunii Sovietice asupra Finlandei, la o lovitură de stat criminală sau o contra lovitură de stat în Chile și Indonezia, la transformările Germaniei și Australiei după cel de-al Doilea Război Mondial. Pentru că Diamond a trăit și a vorbit limba în cinci dintre aceste șase țări, el poate prezenta istorii sfâșietoare trăite la prima mână. Aceste națiuni au făcut față, în diferite grade, prin mecanisme precum recunoașterea responsabilității, autoevaluarea dureros de onestă și învățarea din modelele altor națiuni. Privind spre viitor, Diamond analizează dacă Statele Unite, Japonia și întreaga lume reușesc să facă față cu succes crizelor grave cu care se confruntă în prezent. Putem învăța din lecțiile trecutului?

Adăugând o dimensiune psihologică istoriei, geografiei, biologiei și antropologiei aprofundate care marchează toate cărțile lui Diamond, Tulburarea dezvăluie factorii care influențează modul în care atât națiuni întregi, cât și oameni individuali pot răspunde la marile provocări. Rezultatul este o carte de anvergură epică, dar și cea mai personală carte a sa de până acum.

Informație:

Autor: Jared Diamond
Editura: Litera
Colectie: Kronika
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 5
Tip coperta: Brosata
Traducator: Alexandru Tirdea
Numar de pagini: 480
Format: 137 x 200
ISBN: 978-606-33-5079-5
Cod de bare: 9786063350795

Your email address will not be published.