Mintea tulburata. Ce ne spun ciudateniile creierului despre noi insine pdf

Despre carte:

Eric R. Kandel, laureat al Premiului Nobel, investighează The Disordered Mind pentru a descoperi ce dezvăluie tulburările cerebrale despre natura umană. Acest studiu provocator nu numai că va contribui la transformarea îngrijirii medicale, dar va încuraja și un nou umanism bazat în parte pe confirmarea biologică a individualității.
Eric R. Kandel, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pentru cercetările sale fundamentale privind stocarea memoriei în creier, este unul dintre pionierii științei moderne a creierului. Munca sa a contribuit la modelarea înțelegerii noastre despre modul în care funcționează învățarea și memoria. Pornind de la aceste cercetări științifice, Kandel explorează una dintre cele mai fundamentale întrebări cu care ne confruntăm: Cum se naște mintea noastră, sentimentul nostru individual de sine, din materia fizică a creierului? Cele 86 de miliarde de neuroni ai creierului comunică între ei prin conexiuni foarte precise. În cazul în care aceste conexiuni sunt perturbate, procesele cerebrale care dau naștere minții noastre pot fi perturbate, ceea ce duce la apariția unor boli precum depresia, schizofrenia, Parkinson și autismul.
The Disordered Mind ilustrează modul în care studiile revoluționare ale acestor perturbări ne pot aprofunda înțelegerea gândirii, a sentimentelor, a comportamentului, a memoriei și a creativității și poate că, în viitor, vor duce la dezvoltarea unei teorii unificate a minții.

Informație:

Autor: Eric R. Kandel
Editura: Polirom
Colectie: Horscollection
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 384
Format: 130 x 200
ISBN: 9789734680436
Cod de bare: 9789734680436

Your email address will not be published.