Mindware. Instrumente pentru o gandire inteligenta pdf

Despre carte:

Învățați cum să gândiți mai eficient, la serviciu și acasă.
     Multe idei științifice și filozofice sunt atât de puternice încât pot fi aplicate în viața noastră acasă, la serviciu și la școală, pentru a ne ajuta să gândim mai inteligent și mai eficient cu privire la comportamentul nostru și la lumea din jurul nostru. În mod surprinzător, multe dintre aceste idei rămân necunoscute pentru majoritatea dintre noi.
     În Mindware, renumitul psiholog de renume mondial Richard Nisbett prezintă aceste idei în detalii clare și accesibile, oferind un set de instrumente pentru o gândire mai bună și decizii mai înțelepte. El și-a făcut o carieră distinsă din studierea și predarea unor concepte puternice de rezolvare a problemelor, precum legea numerelor mari, regresia statistică, analiza cost-beneficiu, costurile irecuperabile și costurile de oportunitate, precum și cauzalitatea și corelația, sondând modul cel mai bun de a-i învăța pe alții să le folosească în mod eficient în viața de zi cu zi.
     În această carte revoluționară, el arată că un curs într-un anumit domeniu – statistică sau economie, de exemplu – de multe ori nu funcționează la fel de bine ca și câteva minute de instruire mai practică în analiza situațiilor de zi cu zi. Mindware arată cum să reformulezi problemele obișnuite în așa fel încât aceste concepte științifice și statistice puternice să le poată fi aplicate. Rezultatul este un ghid iluminator și practic al celor mai puternice instrumente de raționament dezvoltate vreodată – instrumente care pot fi utilizate cu ușurință pentru a lua decizii profesionale, de afaceri și personale mai bune.

Informație:

Autor: Richard Nisbet
Editura: Litera
Colectie: Carte pentru toti
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 592
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-6556-0
Cod de bare: 9786063365560

Your email address will not be published.