Mica istorie a filosofiei pdf

Despre carte:

Filosofia începe cu întrebări despre natura realității și despre cum ar trebui să trăim. Acestea au fost preocupările lui Socrate, care și-a petrecut zilele în piața ateniană antică punând întrebări incomode, deconcertându-i pe oamenii pe care îi întâlnea, arătându-le cât de puțin înțelegeau cu adevărat. Această carte captivantă îi prezintă pe marii gânditori ai filosofiei occidentale și explorează cele mai convingătoare idei ale lor despre lume și despre cum să trăim cel mai bine în ea.

În patruzeci de capitole scurte, Nigel Warburton ne ghidează într-un tur cronologic al ideilor majore din istoria filosofiei. El ne oferă povești interesante și adesea ciudate despre viețile și morțile unor filosofi care au provocat reflecții, de la Socrate, care a ales să moară otrăvit cu cicuta decât să trăiască fără libertatea de a gândi pentru el însuși, până la Peter Singer, care pune întrebări filosofice și etice neliniștitoare care ne bântuie în zilele noastre.

Warburton nu numai că face filozofia accesibilă, dar oferă inspirație pentru a gândi, argumenta, raționa și întreba în tradiția lui Socrate. O mică istorie a filosofiei prezintă marea vastă căutare a umanității pentru înțelegere filosofică și îi invită pe toți să se alăture discuției.

Informație:

Autor: Nigel Warburton
Editura: Litera
Colectie: Carte pentru toti
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 336
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-4603-3
Cod de bare: 9786063346033

Your email address will not be published.