Marire si decadere. O istorie a lumii in zece imperii pdf

Despre carte:

De la Imperiul Akkadian până la America de astăzi, Creștere și cădere prezintă istoria lumii prin intermediul celor mai mari zece imperii. Prin intermediul acestora, examinăm voința de putere a umanității în forme atât infame, cât și slab înțelese, și urmărim evoluția impulsului imperial, care trece de la agresiunea militară brutală a imperiilor antice la influența culturală subtilă, dar de mare anvergură, a superputerilor de astăzi.

Întâlnim imperii în toate contradicțiile lor – cum ar fi Imperiul Mongol, cel mai mare imperiu terestru pe care l-a văzut vreodată lumea, dar și cel mai efemer. Ascensiune și cădere dezvăluie, de asemenea, paralele istorice izbitoare, de multe ori fără nicio legătură între ele: piramide descoperite nu doar în Egipt, ci și în Babilon, Mexic și China; ecouri inconfundabile ale pruncului descoperit într-un mit al coșului, care apar în Vechiul Testament, mitul de origine akkadiană, precum și în hinduism. Mai presus de toate, vedem cum ambiția de măreție imperială de pretutindeni – de la împărații romani la Hitler – își are rădăcinile în visele de utopie și nemurire.

Fiecare imperiu conține semințele propriei sale distrugeri: atunci ce anume este progresul social? Cine beneficiază de pe urma lui și cine suferă? Ascensiune și cădere ne amintește că progresul omenirii ia multe forme și că – poate – sistemele pe care le luăm de bună credință astăzi sunt departe de a fi singurul sau inevitabilul curs al civilizației viitoare.

Informație:

Autor: Paul Strathern
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 12
Tip coperta: Brosata
Ilustrator: Andra Radu
Traducator: Andrei Covaciu
Numar de pagini: 208
Format: 150 x 225
ISBN: 978-606-40-0794-0
Cod de bare: 9786064007940

Your email address will not be published.