Mama. Ultima imbratisare. Ce ne spun emotiile animalelor despre noi insine pdf

Despre carte:

Autorul best-seller-ului New York Times și primatologul Frans de Waal explorează lumea fascinantă a emoțiilor umane și animale.

Frans de Waal a petrecut patru decenii în prima linie a cercetării pe animale. După best-seller-ul Suntem suficient de inteligenți pentru a ști cât de inteligente sunt animalele?, care a investigat inteligența animalelor, Ultima îmbrățișare a mamei oferă o explorare fascinantă a bogatei vieți emoționale a animalelor.

Ultima îmbrățișare a lui Mama începe cu moartea lui Mama, un cimpanzeu matriarh care a format o legătură profundă cu biologul Jan van Hooff. Când Mama era pe moarte, van Hooff a luat măsura neobișnuită de a o vizita în cușca ei de noapte pentru o ultimă îmbrățișare. Despărțirile lor au fost filmate și au devenit virale. Milioane de oameni au fost profund emoționați de modul în care Mama l-a îmbrățișat pe profesor, întâmpinându-l cu un zâmbet larg și în același timp liniștindu-l prin mângâierea gâtului, într-un gest considerat adesea tipic uman, dar care este de fapt comun tuturor primatelor. Această poveste și altele asemănătoare formează nucleul argumentului lui de Waal, arătând că oamenii nu sunt singurele specii care au capacitatea de a iubi, urî, urî, se teme, se rușinează, se simte vinovat, se bucură, se dezgustă și empatizează.

De Waal discută expresiile faciale, emoțiile din spatele politicii umane, iluzia liberului arbitru, sensibilitatea animalelor și, bineînțeles, viața și moartea mamei. Mesajul este unul de continuitate între noi și alte specii, cum ar fi propunerea radicală că emoțiile sunt ca niște organe: nu avem niciun organ pe care alte animale să nu-l aibă, iar același lucru este valabil și pentru emoțiile noastre. Ultima îmbrățișare a mamei ne deschide inimile și mințile la numeroasele moduri în care oamenii și celelalte animale sunt conectate, transformând modul în care privim lumea vie din jurul nostru.

Informație:

Autor: Frans De Waal
Editura: Humanitas
Colectie: Stiinta
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 372
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-50-6885-1
Cod de bare: 9789735068851

Your email address will not be published.