Maine poate am sa raman pdf

Despre carte:

Să te numești Luce nu este deloc ușor, mai ales dacă nu ești întotdeauna o persoană însorită.
Și mai rău este dacă numele tău de familie este Di Notte, una dintre multele glume ale tatălui tău, care a fugit de acasă fără motiv.
Dacă locuiești în Quartieri Spagnoli din Napoli și în fiecare zi trebuie să mergi cu Vespa la serviciu este o lovitură lungă, dacă ești avocat cu o diplomă cu note maxime, dar la birou ți se dau doar hârtii și dacă ai o familie distrusă, s-ar putea să te enervezi din când în când.
Cu părul ei scurt ca un băiețel, blugi și cizme, Luce este o tânără onestă și combativă, blocată într-o realitate formată dintr-o mamă intolerantă și nefericită, un frate fugit în nord, o dragoste pentru un bastard de Peter Pan și o slujbă nesatisfăcătoare.
Singurele mângâieri sunt plimbările cu Alleria, câinele ei superior, singurul confident adevărat, și discuțiile cu vecinul ei în vârstă, Don Vittorio, un muzician filozof în scaun cu rotile.
Până când, într-o zi, Luce primește un caz de custodie a unui copil. Dintr-o dată, în viața ei intră un copil înțelept și foarte special, un artist de stradă globetrotter și o rândunică care nu are nicio intenție de a migra.
Cazul custodiei ascunde multe umbre, dar este poate o ocazie de a descâlci noduri din trecut și de a pune ordine în capatosta Lucei. Rezolvarea unei îndoieli: să plece, ca tatăl, fratele și oricine altcineva care a urmat impulsul de a-și lua zborul, sau să rămână, găsindu-și fericirea în bucățica ei de lume?
După debutul său fulminant cu La tentazione di essere felici și La tristezza ha il sonno leggero, Lorenzo Marone ne propune o nouă și extraordinară operă narativă, cu o mică și mare femeie din sud, care nu vrea să se lase bruscată.

Informație:

Autor: Lorenzo Marone
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 328
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-635-3
Cod de bare: 9786067796353

Your email address will not be published.