Lumina din intuneric pdf

Despre carte:

Povestea extraordinară a Ștefaniei Podgorska, o adolescentă poloneză care a ales curajul și umanitatea ascunzând treisprezece evrei în podul ei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – de la Sharon Cameron, autoarea bestsellerului nr. 1 din New York Times.

O singură bătaie la ușă și Stefania are de făcut o alegere…

Suntem în 1943 și, de patru ani, Stefania, o tânără de șaisprezece ani, lucrează pentru familia Diamant în magazinul lor alimentar din Przemsyl, Polonia, intrând prin cântec în viețile și inimile lor. Ea i-a făcut chiar o promisiune unuia dintre fiii lor, Izio – o logodnă pe care trebuie să o țină secretă, deoarece ea este catolică, iar familia Diamant este evreiască.

Dar totul se schimbă atunci când armata germană invadează Przemsyl. Familia Diamant este forțată să intre în ghetou, iar Stefania rămâne singură într-un oraș ocupat, fiind singura rămasă să aibă grijă de Helena, sora ei de șase ani. Și apoi vine bătaia la ușă. Max, fratele lui Izio, a sărit din trenul care se îndrepta spre un lagăr al morții. Stefania și Helena iau decizia extraordinară de a-l ascunde pe Max și, în cele din urmă, pe alți doisprezece evrei. Apoi trebuie să aștepte, în fiecare zi, următorul ciocănit la ușă, cel care va însemna moartea. Când bătaia vine în sfârșit, sunt doi ofițeri naziști care rechiziționează casa Ștefaniei pentru armata germană.

Cu doi naziști dedesubt, treisprezece evrei ascunși deasupra și o surioară lângă ea, Stefania mai are de făcut o alegere chinuitoare.

Informație:

Autor: Sharon Cameron
Editura: Litera
Colectie: nu are
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Traducator: Iulia Dromereschi
Numar de pagini: 432
Format: 137 x 200
ISBN: 978-606-33-6317-7
Cod de bare: 9786063363177

Your email address will not be published.