Leii Siciliei pdf

Despre carte:

A existat o familie care a provocat lumea. O familie care a cucerit totul. O familie care a devenit legendară. Aceasta este povestea sa.

Din momentul în care au debarcat la Palermo din Bagnara Calabra în 1799, familia Florio a privit înainte, neliniștită și ambițioasă, hotărâtă să ajungă în vârf. Să fii cel mai bogat, cel mai puternic. Și au reușit: în scurt timp, frații Paolo și Ignazio au făcut din magazinul lor de mirodenii cel mai bun din oraș, apoi au început să facă comerț cu sulf, au cumpărat case și terenuri de la nobilii fără bani din Palermo, și-au înființat propria companie de transport maritim… Iar când Vincenzo, fiul lui Paolo, a preluat Casa Florio, elanul a continuat, de neoprit: În pivnițele lui Florio, vinul unui om sărac – marsala – a fost transformat într-un nectar demn de masa unui rege; la Favignana, o metodă revoluționară de conservare a tonului – în ulei și în conserve – a relansat consumul acestuia în întreaga Europă… În toate acestea, Palermo a observat cu uimire expansiunea lui Florio, dar mândria s-a diluat în invidie și dispreț: acei oameni de succes au rămas străini, portari al căror sânge duhnea a sudoare. Nu știe, Palermo, că tocmai o dorință arzătoare de izbăvire socială stă la baza ambiției familiei Florio și le marchează, la bine și la rău, viața; că bărbații familiei sunt indivizi excepționali, dar și fragili și – deși nu pot recunoaște acest lucru – au nevoie să aibă alături de ei femei la fel de excepționale: cum ar fi Giuseppina, soția lui Paolo, care sacrifică totul – inclusiv dragostea – pentru stabilitatea familiei, sau Giulia, tânăra milaneză care intră ca un vârtej în viața lui Vincenzo și devine refugiul lui, stânca lui de neclintit.

Împletind ascensiunea comercială și socială a familiei Florio cu tumultoasele lor afaceri private, pe fundalul celor mai tulburi ani din istoria Italiei – de la revoltele din 1818 până la debarcarea lui Garibaldi în Sicilia – Stefania Auci dezvăluie o saga de familie de o forță incredibilă, atât de vie și palpitantă încât pare contemporană.

Informație:

Autor: Stefania Auci
Editura: Nemira
Colectie: Babel
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Traducator: Emanuel Botezatu
Numar de pagini: 624
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-43-0682-1
Cod de bare: 9786064306821

Your email address will not be published.