Jocul infinit pdf

Despre carte:

Știți cum să jucați jocul în care vă aflați?

În jocurile finite, cum ar fi fotbalul sau șahul, jucătorii sunt cunoscuți, regulile sunt fixe, iar punctul final este clar. Câștigătorii și învinșii sunt ușor de identificat.

În jocurile infinite, cum ar fi afacerile, politica sau viața însăși, jucătorii vin și pleacă, regulile sunt schimbabile și nu există un punct final definit. Nu există câștigători sau învinși într-un joc infinit; există doar înainte și înapoi.

Cu cât am început să înțeleg mai bine diferența dintre jocurile finite și cele infinite, cu atât am început să văd jocuri infinite peste tot în jurul nostru. Am început să văd că multe dintre luptele cu care se confruntă organizațiile există pur și simplu pentru că liderii lor jucau cu o mentalitate finită într-un joc infinit. Aceste organizații tind să rămână în urmă în ceea ce privește inovarea, efortul discreționar, moralul și, în cele din urmă, performanța.

Liderii care îmbrățișează o mentalitate infinită, în contrast puternic, construiesc organizații mai puternice, mai inovatoare și mai inspirate. Oamenii lor au încredere unii în alții și în liderii lor. Ei au reziliența necesară pentru a prospera într-o lume în continuă schimbare, în timp ce concurenții lor cad pe marginea drumului. În cele din urmă, ei sunt cei care ne conduc pe noi ceilalți în viitor.

Orice întreprindere valoroasă începe cu De ce – scopul, cauza sau credința care ne inspiră să facem ceea ce facem și îi inspiră pe alții să ni se alăture. Liderii buni știu cum să construiască cercuri de siguranță care promovează încrederea și cooperarea în întreaga lor organizație. Dar acest lucru nu este suficient pentru a ne ajuta să trasăm un curs prin peisajul imprevizibil și adesea haotic al pieței actuale.

Acum cred că abilitatea de a adopta o mentalitate infinită este o condiție prealabilă pentru orice lider care aspiră să își lase organizația într-o stare mai bună decât a găsit-o.

Informație:

Autor: Simon Sinek
Editura: Publica
Colectie: Business, economie, finante
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Traducator: Iulia Bertea-Nani
Numar de pagini: 288
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-388-0
Cod de bare: 9786067223880

Your email address will not be published.