Inseparabilele pdf

Despre carte:

Un roman inedit al emblematicei Simone de Beauvoir despre o prietenie intensă și vie din copilărie

Din momentul în care Sylvie și Andrée se întâlnesc în școala lor pariziană de zi, ele văd una în cealaltă o complice cu care să înfrunte misterele copilăriei. În următorii zece ani, cele două sunt cele mai apropiate prietene și confidente, în timp ce explorează viața într-o Franță de după Primul Război Mondial și în timp ce Andrée devine din ce în ce mai nesăbuită și mai rebelă, apropiindu-se tot mai mult de pericol.

Sylvie, perspicace și atentă, vede o Franță cu idealuri contradictorii și ipocrizie religioasă – și la o vârstă fragedă este hotărâtă să-și formeze propriile opinii. Andrée, o visătoare furtunoasă, este înclinată spre melodramă și romantism. În ciuda naturii lor diferite, se bazează una pe cealaltă pentru a-și proteja secretele, în timp ce intră la vârsta adultă într-o lume care nu acorda prea multă atenție voinței și dorințelor tinerelor femei.

Considerată prea intimă pentru a fi publicată în timpul vieții Simonei de Beauvoir, Inseparabile oferă o perspectivă nouă asupra devenirii la maturitate a feministei revoluționare, a prieteniei sale transformatoare și tragice cu prietena sa din copilărie Zaza Lacoin și a modului în care relațiile din tinerețe i-au modelat filosofia. Traducerea vibrantă a romanului realizată de Sandra Smith va fi prețuită îndelung de devotații lui de Beauvoir și de cei care o citesc pentru prima dată.

Informație:

Autor: Simone de Beauvoir
Editura: Litera
Colectie: Clasici Litera
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Traducator: Andreea Nastase
Numar de pagini: 224
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-33-6547-8
Cod de bare: 9786063365478

Your email address will not be published.