Indignare pdf

Despre carte:

Pe fundalul Războiului din Coreea, un tânăr se confruntă cu șanse inimaginabile și consecințe terifiante ale vieții.

Suntem în 1951 în America, în al doilea an al Războiului din Coreea. Un tânăr studios, respectuos al legii și intens din Newark, New Jersey, Marcus Messner, își începe al doilea an de facultate în campusul pastoral și conservator al Colegiului Winesburg din Ohio. Și de ce se află acolo și nu la colegiul local din Newark, unde s-a înscris inițial? Pentru că tatăl său, măcelarul robust și muncitor din cartier, pare să fi înnebunit – înnebunit de frică și de teamă față de pericolele vieții de adult, pericolele lumii, pericolele pe care le vede în fiecare colț pentru băiatul său iubit.

Așa cum îi spune mama suferindă, hărțuită cu disperare, fiului ei, frica tatălui provine din dragoste și mândrie. Poate, dar aceasta produce prea multă furie în Marcus pentru ca acesta să mai poată suporta să trăiască alături de părinții săi. Îi părăsește și, departe de Newark, în colegiul din Midwest, trebuie să-și găsească drumul printre obiceiurile și constrângerile unei alte lumi americane.

Indignare, cea de-a douăzeci și nouă carte a lui Philip Roth, este o poveste despre neexperiență, prostie, rezistență intelectuală, descoperire sexuală, curaj și eroare. Este o poveste spusă cu toată energia inventivă și ingeniozitatea pe care Roth o are la îndemână, fiind în același timp o îndepărtare surprinzătoare de narațiunile bântuite de bătrânețe și experiență din cărțile sale recente și o completare puternică a investigațiilor sale despre impactul istoriei americane asupra vieții individului vulnerabil.

Informație:

Autor: Philip Roth
Editura: Polirom
Colectie: Biblioteca Polirom – Seria de autor Philip Roth
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 272
Format: 106 x 180
ISBN: 9789734680825
Cod de bare: 9789734680825

Your email address will not be published.