Gradina secreta pdf

Despre carte:

Unul dintre cele mai încântătoare și mai durabile clasice ale literaturii pentru copii, Grădina secretă, scrisă de autoarea victoriană Frances Hodgson Burnett, a rămas una dintre preferatele copiilor din întreaga lume încă de la prima sa apariție. Publicată inițial ca povestire în serial în 1910 în The American Magazine, a fost scoasă sub formă de roman în 1911.

Intriga se concentrează în jurul lui Mary Lennox, o tânără englezoaică care se întoarce în Anglia din India, după ce a suferit o traumă imensă prin pierderea ambilor părinți într-o epidemie de holeră. Cu toate acestea, amintirile pe care le are despre părinții ei nu sunt plăcute, aceștia fiind un cuplu egoist, neglijent și dornic de plăceri. Mary este dată în grija unchiului ei Archibald Craven, pe care nu l-a cunoscut niciodată. Ea călătorește la casa acestuia, Misselthwaite Manor, situată în sumbrul Yorkshire, o mare schimbare față de climatul însorit și cald cu care era obișnuită. La sosire, este o femeie nepoliticoasă, încăpățânată și predispusă la crize de furie furtunoase. Cu toate acestea, firea ei suferă o transformare treptată atunci când află despre tragediile care s-au abătut asupra unchiului ei strict și disciplinar, de care mai devreme se temea și pe care îl disprețuia. Odată, când acesta este plecat de acasă, Mary descoperă o grădină fermecătoare împrejmuită cu ziduri, care este ținută mereu încuiată. Misterul se adâncește atunci când aude sunete de suspine de undeva din interiorul vastului conac al unchiului ei. Servitorii amabili îi ignoră întrebările sau se prefac că nu au auzit, ceea ce stârnește curiozitatea lui Mary.

Grădina secretă se adresează atât celor mici, cât și celor mari. Are elemente minunate de mister, spiritualitate, personaje fermecătoare și o redare autentică a emoțiilor și experiențelor copilăriei. Bunul simț, adevărul și bunătatea, compasiunea și credința în bunătatea esențială a ființelor umane se află în centrul acestei povești de neuitat. Este cea mai cunoscută dintre operele lui Frances Hodgson Burnett, deși cei mai mulți dintre noi au auzit cu siguranță, dacă nu au citit, de celălalt roman al acesteia, Micul Lord Fauntleroy.

Cartea a fost adaptată pe scară largă pe scenă, în filme și la televiziune și a fost tradusă în toate limbile majore ale lumii. În 1991, a fost lansată o versiune anime japoneză pentru televiziunea din Japonia. Rămâne o poveste populară și îndrăgită a călătoriei unui copil spre maturitate și o lectură obligatorie pentru fiecare copil, părinte, profesor și oricine s-ar bucura de această privire fascinantă asupra copilăriei. Unul dintre cele mai încântătoare și mai durabile clasice ale literaturii pentru copii, Grădina secretă, scrisă de autoarea victoriană Frances Hodgson Burnett, a rămas una dintre preferatele copiilor din întreaga lume încă de la prima sa apariție. Publicată inițial ca povestire în serial în 1910 în The American Magazine, a fost scoasă sub formă de roman în 1911.

Informație:

Autor: Frances Hodgson Burnett
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 304
Format: 130 X 200
ISBN: 9786067937633
Cod de bare: 9786067937633
Varsta: 10 – 14 ani

Your email address will not be published.