Gemenele de la Auschwitz pdf

Despre carte:

Pearl se ocupă de: trist, bun, trecut.

Stasha trebuie să se ocupe de: amuzant, viitor, rău.

Suntem în 1944 când surorile gemene ajung la Auschwitz împreună cu mama și bunicul lor. În noua lor lume benignă, Pearl și Stasha Zagorski se refugiază în natura lor identică, consolându-se cu limbajul privat și jocurile comune ale copilăriei lor.

Făcând parte din populația experimentală de gemene cunoscută sub numele de Grădina Zoologică a lui Mengele, fetele experimentează privilegii și orori necunoscute celorlalți și se văd schimbate, lipsite de personalitățile pe care le împărtășeau cândva, cu identitățile lor alterate de povara vinovăției și a durerii.

În acea iarnă, la un concert orchestrat de Mengele, Pearl dispare. Stasha își plânge geamăna, dar se agață de posibilitatea ca Pearl să rămână în viață. Când lagărul este eliberat de Armata Roșie, ea și însoțitorul ei, Feliks – un băiat hotărât să se răzbune pentru propria geamănă pierdută – călătoresc prin devastarea Poloniei. Fără a fi descurajați de răni, foamete sau de haosul din jurul lor, motivați în egală măsură de pericol și speranță, ei întâlnesc săteni ostili, luptători evrei din rezistență și alți refugiați, căutarea lor fiind facilitată de ideea că Mengele ar putea fi capturat și adus în fața justiției în ruinele Grădinii Zoologice din Varșovia. Pe măsură ce tinerii supraviețuitori descoperă ce a devenit lumea, ei trebuie să încerce să-și imagineze un viitor în ea.

O poveste superb creată, spusă cu o voce pe cât de rafinată, pe atât de originală, Mischling sfidează orice așteptări, traversând unul dintre cele mai întunecate momente din istoria omenirii pentru a ne arăta calea spre o frumusețe eterică, o reglare de conturi morală și o speranță înălțătoare.

Informație:

Autor: Affinity Konar
Editura: Litera
Colectie: Buzz Books
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Traducator: Adina si Gabriel Ratiu
Numar de pagini: 400
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-33-6542-3
Cod de bare: 9786063365423

Your email address will not be published.