Furtuna razboiului. O noua istorie a celui de-al Doilea Razboi Mondial pdf

Despre carte:

De la cel mai bun istoric militar britanic (The Economist) vine o nouă istorie magistrală a celui de-al Doilea Război Mondial și a strategiei defectuoase a Axei care a dus la înfrângerea acesteia.

Al Doilea Război Mondial a durat 2.174 de zile, a costat 1.500 de miliarde de dolari și a costat viața a peste 50 de milioane de oameni. Care au fost factorii care au influențat rezultatul războiului? De ce a pierdut Axa? Și ar fi putut, cu o strategie diferită, să câștige? Noua istorie aclamată a lui Andrew Roberts a fost salutată ca fiind cea mai bună relatare într-un singur volum a acestui conflict epic. De pe frontul de vest până în Africa de Nord, de la Marea Baltică până în Orientul Îndepărtat, el spune povestea războiului – marea strategie și experiența individuală, cruzimea și eroismul – ca niciodată până acum.

În cercetarea acestei istorii magnific de vii, Roberts a parcurs multe dintre câmpurile de luptă și locurile cheie din timpul războiului din Rusia, Franța, Italia, Germania și Orientul Îndepărtat și s-a bazat pe o serie de documente inedite, cum ar fi o scrisoare a directorului de operațiuni militare al lui Hitler care explică raționamentul din spatele ordinului Führerului de a opri Panzerele în afara Dunkerquei – o întârziere care a permis forțelor britanice să evacueze. Roberts pune in lumină principalii actori din ambele tabere și analizează modul in care aceștia au ajuns la decizii critice. De asemenea, el prezintă poveștile multor indivizi puțin cunoscuți, ale căror experiențe formează o panoplie a curajului extraordinar și a sacrificiului de sine, precum și a depravării și cruzimii teribile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cercetat cu meticulozitate și scris cu măiestrie, Furtuna războiului oferă o relatare dramatică a acestui eveniment capital și arată cu detalii remarcabile de ce războiul a luat cursul pe care l-a luat.

Informație:

Autor: Andrew Roberts
Editura: Litera
Colectie: Carte pentru toti
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 7
Tip coperta: Brosata
Traducator: Florin Sia
Numar de pagini: 1.200
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-4144-1
Cod de bare: 9786063341441

Your email address will not be published.