Frica si libertatea. Al doilea razboi mondial si lumea pe care a faurit-o pdf

Despre carte:

Cartea lui Keith Lowe, istoric de succes, intitulată The Fear and the Freedom, analizează inovațiile uimitoare care au apărut în urma celui de-al Doilea Război Mondial și modul în care acestea au schimbat lumea.

The Fear and the Freedom (Frica și libertatea) este continuarea lui Keith Lowe la Savage Continent. În timp ce acea carte a zugrăvit o imagine a Europei în toată grozăvia ei, în timp ce cel de-al Doilea Război Mondial se încheia, The Fear and the Freedom privește tot ce s-a întâmplat de atunci, concentrându-se pe schimbările care au fost provocate de cel de-al Doilea Război Mondial – în același timp unul dintre cele mai catastrofale și mai inovatoare evenimente din istorie. Acesta a ucis milioane de oameni și a eradicat imperii, creând ideea de drepturi ale omului și dând naștere ONU. Datorită războiului, penicilina a fost produsă pentru prima dată în masă, au fost dezvoltate computerele și rachetele au fost trimise pentru prima dată la marginea spațiului. Războiul a creat noi filozofii, noi moduri de viață, o nouă arhitectură: aceasta a fost epoca lui Le Corbusier, Simone de Beauvoir și a președintelui Mao.

Dar în mijlocul valurilor de revoluție și idealism au existat și temeri legate de globalizare, teama de bomba atomică și un dor neexprimat de un trecut dispărut pentru totdeauna. Toate aceste lucruri și multe altele au apărut ca o consecință directă a războiului și continuă să afecteze lumea în care trăim astăzi. Frica și libertatea este prima carte care analizează toate schimbările aduse de cel de-al Doilea Război Mondial. Bazându-se pe cercetări efectuate pe cinci continente, cartea lui Keith Lowe, The Fear and the Freedom, spune povestea foarte umană a modului în care războiul nu numai că ne-a transformat lumea, dar a schimbat și modul în care ne gândim la noi înșine.

Informație:

Autor: Keith Lowe
Editura: Polirom
Colectie: Historia
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 456
Format: 160 x 235
ISBN: 9789734676262
Cod de bare: 9789734676262

Your email address will not be published.